Στο τμήμα Μαστού διαθέτουμε από τους πρώτους στη χώρα το νέο κορυφαίο μαστογραφικό σύστημα Mammomat Revelation της Siemens Healthineers, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη γωνία λήψης παγκοσμίως, 50˚ (ενώ τα άλλα μηχανήματα διαθέτουν συνήθως 15˚). Το μηχάνημα αυτό δεν είναι ένας απλός μαστογράφος, αλλά ένα εξελιγμένο μαστογραφικό σύστημα, που μπορεί να εκτελέσει με μειωμένη ακτινοβολία έως 30%, μια σειρά από ενέργειες, όπως ψηφιακή μαστογραφία, τομοσύνθεση, ανασυνθετικές εικόνες 2D και 3D, μαστογραφία με σκιαγραφικό, στερεοτακτική βιοψία και βιοψία με τομοσύνθεση.

Ο καρκίνος του μαστού είναι σε μεγάλο βαθμό ιάσιμος αν εντοπιστεί εγκαίρως, γι’ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας η ετήσια προληπτική εξέταση. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%.

Η Απεικονιστική Χαλάτση είναι μια πρότυπη διαγνωστική μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας γενιάς, που διευκολύνουν τον εξεταζόμενο και εξασφαλίζουν υψηλή διαγνωστική ακρίβεια. Η μονάδα μας διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο και εξειδικευμένο προσωπικό, παρέχοντας στους εξεταζόμενους και τη δυνατότητα μετακίνησης από και προς τους χώρους μας.