Το τμήμα Μαστού διαθέτει μηχανήματα τελευταίας γενιάς και στελεχώνεται από έμπειρο και καταρτισμένο ακτινοδιαγνώστη. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Μαστού διαθέτει τον ψηφιακό μαστογράφο του οίκου GE (Senograph Essential DR) και τον μαγνητικό τομογράφο Magnetom Aera 1,5 Tesla της SIEMENS. Πρόκειται για μηχάνημα τεχνολογίας αιχμής, με μεγάλο αριθμό καναλιών που καλύπτει όλες τις ανάγκες στη διαγνωστική μαγνητική τομογραφία ολοκλήρου του σώματος καθώς και τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, όπως είναι η μαγνητική τομογραφία των μαστών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι σε μεγάλο βαθμό ιάσιμος αν εντοπιστεί εγκαίρως, γι’ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας η ετήσια προληπτική εξέταση. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%.

Η Απεικονιστική Χαλάτση είναι μια πρότυπη διαγνωστική μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας γενιάς, που διευκολύνουν τον εξεταζόμενο και εξασφαλίζουν υψηλή διαγνωστική ακρίβεια. Η μονάδα μας διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο και εξειδικευμένο προσωπικό, παρέχοντας στους εξεταζόμενους και τη δυνατότητα μετακίνησης από και προς τους χώρους μας.