• από
  • 16/09/2017
  • 0

✅Μέτρηση γλυκόζης (σακχάρου) αίματος, καμπύλη γλυκόζης αίματος και μέτρηση ινσουλίνης. Για την εξέταση αυτή, που γίνεται για τη διάγνωση του διαβήτη, απαιτείται νηστεία, να μην φάτε και να μην πιείτε τίποτα (μόνο νερό) 8-10 ώρες πριν την εξέταση.

✅Μέτρηση σιδήρου. Για την εξέταση αυτή που γίνεται για τη διάγνωση παθήσεων, όπως είναι η αναιμία, δεν πρέπει να φάτε τίποτα το πρωί, προτού την κάνετε. Και δεν πρέπει να έχετε λάβει πολυβιταμίνες και συμπληρώματα σιδήρου 24 ώρες πριν την εξέταση.

✅Μέτρηση των λιπιδίων του αίματος, τα οποία είναι η HDL χοληστερόλη, η LDL χοληστερόλη η ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Απαιτείται νηστεία και αποχή από το αλκοόλ 8-10 ώρες προ της αιμοληψίας.

✅Μέτρηση της γ-γλουταμυλτρανσφεράσης (γ-GT). Για την εξέταση αυτή, η οποία είναι χρήσιμη για τη διάγνωση παθήσεων του ήπατος, δεν χρειάζεται να απέχετε από το φαγητό, αλλά από το το αλκοόλ για 24 ώρες πριν από την εξέταση.

✅Μέτρηση της βιταμίνης Β12. Για την εξέταση αυτή, απαιτείται νηστεία 6-8 ωρών, και να ενημερωθεί ο γιατρός για το αν ο εξεταζόμενος λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, καθώς ορισμένα φάρμακα αλλοιώνουν το αποτέλεσμα της εξέτασης.

✅Μέτρηση του ουρικού οξέως. Για την εξέταση αυτή, που μας δείχνει την ουρική αρθρίτιδα, απαιτείται προηγούμενη νηστεία και αποχή από αλκοόλ 10-12 ωρών, προ της εξέτασης.

✅Μέτρηση παραθορμόνης αίματος. Απαιτείται πρωινή νηστεία.

✅Μέτρηση θυρεοειδικών ορμονών.(TSH, T3, T4, FT3, FT4) Απαιτείται να μην έχει προηγηθεί λήψη θυροειδικού φαρμάκου.

✅Μέτρηση γαστρίνης αίματος. Απαιτείται ολονύκτια νηστεία 12 ώρες πριν την αιμοληψία.