• 3
 • 2

Ανανεώνοντας τακτικά τα διαγνωστικά μας μηχανήματα, προκειμένου να διασφαλίζουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συνεχώς εξελισσόμενη ιατρική τεχνολογία, προσφάτως προσθέσαμε στον εξοπλισμό μας τον πιο σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο της Siemens, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στον 5ο όροφο της μονάδας μας, και έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του έτους.

Πρόκειται για τον MAGNETOM LUMINA 3 TESLA της εταιρείας Siemens, έναν από τους πιο εξελιγμένους μαγνητικούς τομογράφους που διατίθενται παγκοσμίως, αλλά και από τους πρώτους που διατίθενται στη χώρα μας, και δη με ενσωματωμένη οθόνη για παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της εξέτασης.  

Ευχάριστη εμπειρία εξέτασης – Μαγνητική τομογραφία Πειραιάς

Με πιο ευρύχωρο κρεβάτι και πιο μικρό σε μήκος τούνελ (το οποίο διαθέτει δύο μεγάλα αντικριστά ανοίγματα, όπως αυτά του αξονικού τομογράφου), με λιγότερο θόρυβο, μικρότερο χρόνο εξέτασης, και με βιντεοθόνη, ο τομογράφος Magnetom Lumina Siemens προσφέρει στον εξεταζόμενο μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία εξέτασης, μειώνοντας αισθητά είτε εξαλείφοντας πλήρως το αίσθημα της κλειστοφοβίας.

Πέραν όμως αυτών, η εξέταση με τον συγκεκριμένο τομογράφο, χάρη στο γεγονός ότι ο Magnetom Lumina Siemens είναι 3 TESLA, διασφαλίζει στον εξεταζόμενo μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια. Και ειδικά για κάποιες εξετάσεις.  

Τεχνολογική υπεροχή – Μαγνητικός Τομογράφος MAGNETOM Lumina

Ο MAGNETOM Lumina αποτελεί την πλέον σύγχρονη εξέλιξη στην τεχνολογία της μαγνητικής τομογραφίας, καθώς παράγει 3 TESLA και συνδυάζει τη μοναδική τεχνολογία BioMatrix και το λογισμικό syngo MR XA.

Α. 3 TESLA (Tesla, είναι η μονάδα μέτρησης που μετρά την ισχύ ενός μαγνητικού πεδίου –  3 είναι η τιμή του παραγόμενου μαγνητικού πεδίου, το οποίο σημαίνει ότι είναι αρκετά ισχυρό)

Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα είναι ακριβώς αυτά τα 3 TESLA μαγνητικού πεδίου που παράγoνται, καθώς είναι δύο φορές πιο ισχυρό από τα πεδία που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας υψηλού πεδίου και έως και 15 φορές ισχυρότερο από τα μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας χαμηλού πεδίου ή ανοικτού πεδίου (ανοιχτός μαγνητικός τομογράφος). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο καθαρή και πληρέστερη εικόνα και άρα ένα πολύ πιο ακριβές διαγνωστικό αποτέλεσμα. Τα ισχυρότερα μαγνητικά πεδία, δε, σε σύγκριση με τους συνηθισμένους μαγνητικούς τομογράφους, παράγουν επίσης καλύτερες εικόνες μαλακών ιστών και οργάνων.

Β. Τεχνολογία BioMatrix

Κάθε ασθενής έχει τα μοναδικά, ατομικά του χαρακτηριστικά. Διαφορετικές ανατομίες και φυσιολογίες – αλλά και ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με το μηχάνημα – έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται διακυμάνσεις στα αποτελέσματα της απεικόνισης. Η βιομετρική τεχνολογία (BioMatrix Technology) της Siemens έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται αυτόματα στη σωματομετρία του κάθε ασθενούς, να προβλέπει τις κινήσεις του ασθενούς, και να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματός του.

Με λίγα λόγια, αντί να αναμένουμε από τον ασθενή να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του μηχανήματος, η τεχνολογία αυτή, χρησιμοποιώντας αισθητήρες και δέκτες υψηλής τεχνολογίας, προσαρμόζεται η ίδια στις ανάγκες του ασθενούς, και εξατομικεύει την κάθε εξέταση. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εξετάσεις να γίνονται ταχύτερα, με μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή και ασύγκριτη ποιότητα απεικόνισης.

2 Comments

 1. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
  09/03/2023 στο 17:47

  Πιστεύω πώς είναι το καλύτερο διαγνωστικό κέντρο της Ελλάδας!! προσωπικό και εξοπλισμός κορυφαία,.!!

  • Απεικονιστική Χαλάτση
   28/07/2023 στο 14:52

   Ευχαριστούμε για την αξιολόγηση!

Προσθέστε Σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία φέρουν σήμανση *