Η μαγνητική αγγειογραφία είναι μία εξέταση για την απεικόνιση των αγγείων του εγκεφάλου, της καρδιάς, της πυέλου, των νεφρών, των πνευμόνων και ολόκληρου του σώματος.

Είναι μία ανώδυνη και μη επεμβατική μέθοδος, που προσφέρει υψηλής ανάλυσης απεικονίσεις των αγγείων. Η απεικόνιση γίνεται είτε με τη χρήση σκιαγραφικής ουσίας, η οποία χορηγείται ενδοφλέβια στον εξεταζόμενο, είτε χωρίς.

Αγγειογραφία εγκεφάλου

Στην Απεικονιστική Χαλάτση διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο (Siemens Aera 1.5 T Wide Bore) που υπάρχει στη χώρα μας στην κατηγορία του και παγκοσμίως (υπερσύγχρονο λογισμικό και μέγιστος αριθμός καναλιών), ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης απεικόνιση και μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια, μειώνοντας τον χρόνο εξέτασης και επιτρέποντας μεγαλύτερη άνεση, χάρη στη μεγάλη του διάμετρο.

Με τη χρήση αυτού του μαγνητικού τομογράφου, ο οποίος είναι τελευταίας γενιάς, η μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου γίνεται σε ελάχιστο χρόνο χωρίς χρήση σκιαγραφικής ουσίας, και μας δίνει απεικονίσεις που αναδεικνύουν με λεπτομέρεια το αρτηριοφλεβικό σύστημα του εγκεφάλου.

Με τη μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου μπορούμε να εντοπίσουμε:

  • ανευρύσματα
  • αγγειακές ανωμαλίες
  • στένωση αγγείων
  • απόφραξη αγγείων