• 3
 • 2

Η μονάδα μας είναι εξοπλισμένη με διαγνωστικά μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, τα οποία ανανεώνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, για να μπορούμε να διαθέτουμε στον εξεταζόμενο όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να διασφαλίσει η εξελιγμένη ιατρική τεχνολογία για λιγότερο χρόνο εξέτασης, χαμηλότερη ακτινολογία και μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια.

Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτουμε, από τους πρώτους στη χώρα, το νέο κορυφαίο μαστογραφικό σύστημα Mammomat Revelation της Siemens Healthineers. Το μηχάνημα αυτό δεν είναι ένας απλός μαστογράφος, αλλά ένα εξελιγμένο μαστογραφικό σύστημα, με μειωμένη ακτινοβολία έως 30%, που εκτελεί μια σειρά από ενέργειες, όπως ψηφιακή μαστογραφία, τομοσύνθεση, ανασυνθετικές εικόνες 2D και 3D, μαστογραφία με σκιαγραφικό, στερεοτακτική βιοψία και βιοψία με τομοσύνθεση.

Τομοσύνθεση Μαστού (3D απεικόνιση) Ευρείας Γωνίας (wide angle tomosynthesis)

Το σύστημα Mammomat Revelation διαθέτει τη μεγαλύτερη γωνία λήψης παγκοσμίως 50˚ (ενώ τα άλλα μηχανήματα διαθέτουν συνήθως 15˚). Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τη γεωμετρία των εικόνων και για την τρισδιάστατη ανασύνθεσή τους.

Το τελικό αποτέλεσμα της 3D απεικόνισης που δημιουργείται από συνολικά 25 εικόνες, διασφαλίζει μέγιστη δυνατή διαγνωστική ακρίβεια και ανίχνευση ακόμα και των πιο μικρών βλαβών στον μαστό, μειώνοντας σημαντικά τα περιθώρια για διαγνωστικά λάθη και για συμπληρωματικές εξετάσεις.

Το μαστογραφικό σύστημα Mammomat Revelation διαθέτει επίσης τις εξής δυνατότητες:

 • Ενσωματώνει καινοτόμο τεχνολογία PRIMΕ, επιτρέποντας -υπό προϋποθέσεις-τη μείωση της δόσης της ακτινοβολίας έως 30%, χωρίς να επηρεάζεται η μέγιστη δυνατή ευκρίνεια της εικόνας.
 • Μπορεί να ανασυνθέσει λήψεις  Insight 2D, αντίστοιχες δηλαδή με εκείνες της συμβατικής ψηφιακής μαστογραφίας, έτσι ώστε να μπορεί να συγκρίνεται η εξέταση τομοσύνθεσης με προηγούμενες συμβατικές λήψεις ψηφιακής μαστογραφίας, χωρίς να χρειάζεται να γίνει επιπλέον συμβατική λήψη (μειώνοντας έτσι τη δόση της ακτινοβολίας έως και 40%).
 • Μπορεί να ανασυνθέσει λήψεις Insight 3D, δημιουργώντας ένα πραγματικά τρισδιάστατο αποτέλεσμα σε video, το οποίο επιτρέπει στον ειδικό να εξετάσει την απεικόνιση με ακόμη καλύτερο τρόπο.  
 • Μπορεί να κάνει αυτοματοποιημένη μέτρηση της πυκνότητας του μαστού (Insight Breast Density Assessment), επιτρέποντας τον σχεδιασμό της απεικόνισης ή την τροποποίηση αυτής με βάση την πυκνότητα του μαστού, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

(Η αυξημένη πυκνότητα θεωρείται σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, γιατί δυσχεραίνει τον έγκαιρο εντοπισμό του. Γι’ αυτό τον λόγο, η απλή μαστογραφία δεν αρκεί για τις γυναίκες με πυκνό μαστό. Σύμφωνα και με τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες, οι πυκνοί μαστοί χρειάζεται να εξετάζονται με τομοσύνθεση, όπως κάνει το παραπάνω μαστογραφικό σύστημα ή ένας μαγνητικός τομογράφος.)

 • Προσαρμόζει αυτοματοποιημένα και εξατομικευμένα τη συμπίεση του μαστού, ανάλογα με την πυκνότητα του (personalized breast compression), μειώνοντας έτσι την ένταση και τη διάρκεια της συμπίεσης, και περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό, τον πόνο και την ενόχληση.

(Το στήθος συμπιέζεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης για να διαχωρίζονται οι ιστοί και να λαμβάνεται μια καλύτερη απεικόνιση, ώστε να έχουμε καλό διαγνωστικό αποτέλεσμα και μείωση της δόσης της ακτινοβολίας. Όσο μικρότερο το πάχος του μαστού τόσο μικρότερη η δόση ακτινοβολίας.)

2 Comments

 1. Λιουντμίλα.
  04/11/2021 στο 16:00

  Καλησπέρα! Η τιμή την εξέταση πόσο κάνει? Με τής ασφάλειες δουλεύετε? Ευχαριστώ.

Προσθέστε Σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία φέρουν σήμανση *